Årsmöte 2018

Välkomna

Vi bjuder alla medlemmar på fest i Halla bygdegård den 2 december klockan 19, middag och samkväm. 

Anmäl till Ylva Tidvall på 070-829 85 75 eller via mail

Jubileumsbok

Nu är Jubileumsboken här!

Boken beställs via Swish till SVK, nr 123 671 61 79. Priset är 300 kr. Det tillkommer 85 kr/bok för porto inom Sverige, sändning med spårbarhet. Till Danmark och Finland tillkommer 175 kronor/bok. Till Norge skickas pga tullregler endast efter särskild överenskommelse. Ange adress i meddelandefältet. Räkna med ca en veckas leveranstid.

 

SVK:s jubileumslotteri

Vinn fina priser i SVK:s Jubileums-lotteri! Högsta vinsten är en skön fåtölj från Bror Persson Möbler. Du kan vinna en DogBike, biljetter med Destination Gotland, Zodiac jaktradio m.m.

 

Klicka här för att läsa mer om lotteriet.

Viltspår 6 maj 2017

Fullständigt resultat kommer upp inom kort.

Årsmöte 2017!

Gotlands Vorstehklubb inbjuder till

Årsmöte & Jubileumsmiddag

Lördagen den 18 mars 2017 kl. 18:00 på Järnvägskaféet, Dalhem.

Årsmötet börjar kl. 18.00, och efter avslutat möte intas en härlig middag på Järnvägskaféet i Dalhem.  

Meny; Varmrökt lax med potatisgratäng. Kaffe och kaka. 

 Gotlands Vorstehklubb bjuder alla medlemmar på kvällens middag som hålls efter avslutat möte. Då vi behöver veta hur många vi blir som ska ha middag så behöver detta anmälas till Stefan senast 10 mars på 070–5655035 eller stefan@hunddressyr.se

Ta gärna med småpengar, - vi ordnar lotteri med fina priser!

 

Personlig inbjudan kommer att skickas till alla medlemmar.

 

Varmt välkommen!

 Hälsar styrelsen,

Gotlands Vorstehklubb

 

Jubileums- och avelskonferensen och Jubileumsriksutställningen

Information om jubileums- och avelskonferensen och jubileumsriksutställningen i Härnösand 2017. Klicka på bilderna för att få upp dem i större format! 

 

Höstens jaktprov!

Välkomna till höstens jaktprov!
Senaste anmälan och betalning till det delade fältprovet den 23 september samt till det odelade den 24 och 25 september, är den 9 september.
Det odelade provet genomförs med fältdelen den 24 och eftersöksgrenarna den 25. Provet begränsas till max tre partier och 30 hundar.  
Jaktprovsmiddag planeras på lördagskvällen på Hotell Dalhem och anmälan till detta sker senast den 15 september till Stefan Hellström 0705655035
 
Rekommenderat boende: 
Hotell Dalhem hotelldalhem.se Lars 0735628550 kontakt@hotelldalhem.se
Brukshotellet Roma brukshotellet.org 0498-50830 info@brukshotellet.se
 
För bokning av båten med rabatterat pris ring Destinationgotlands Gruppbokning tel: 0771-22 33 50 och uppge att ni skall delta på jaktprovet ni anmält er till.

 

Årsmöte 19/3

Alla medlemmar i svk-Gotland hälsas välkomna till årmöte i Halla bygdegård lördagen den 19/3 klockan 12.

Det bjuds på smörgåstårta och vi hoppas på stor uppslutning! 

    Styrelsen i SVK/G 

Julbord 

Den 8/12 så bjöd vi i SVK/Gotland in funktionärer och markägare från Riksprovet på julbord vid Hamnkrogen i Herrvik! Cirka ett 60-tal dök upp och vi är tacksamma över den hjälp som vi har fått under året! 

Foto: Ivan De Flon

För mer bilder från kvällen, titta in Bildgalleriet!

 

Vi från SVK/Gotland önskar nu alla en God Jul och ett Gott Nytt År! 

Ordinarie delat jaktprov 6 - 7 november 2015

 

SVK/Gotland arrangerar Delat jaktprov fredagen den 6 november och lördagen den 7 november. Sista anmälningsdag är den 23 oktober 2015.

Anmälan gör du via denna länkKom ihåg att bifoga en komplett ifylld egenskapsblankett för din hund!

OBS! Provet är begränsat till 2 grupper per dag med max 10 hundar per grupp!

Provledare & Kommissarie: Gunnar Ericsson tfn: 070 - 743 21 86

Domare: Andreas Assermark och Lisa Danielsson

Anmälningsavgift: 340 kr/hund och dag skall finnas på SVK/Gotlands bankgiro senast sista anmälningsdag. Anmälningsavgiften sätter du in på SVK/Gotlands bankgiro: 349 - 2147.

Viktig information gällande Resultatdatabasen!

När man hittar något fel i RDB, så ska man vända sig till lokalavdelningens resultatredovisare som i första hand försöker rätta till felet.

Om det är en bugg i RDB (eller ett fel som inte resultatredovisaren kan avhjälpa) så vidarebefordrar resultatredovisaren problemet till sammankallande i Resultatredovisnings-gruppen som sammanställer och skickar till programmerare som tar sig an problemet.

/Marina Skotte
Sammankallande för SVKs resultatredovisare

OBS! Ändring gällande ordinarie prov i Eftersöksgrenar 8 augusti!

Då vattentillgången Inte håller i det tilltänkta vattnet, så flyttar vi norr över! Ny samlingsplats lördagen den 8 augusti 2015 är Hellvi kyrka kl.09.00! Mail om denna ändring har skickats till alla anmälda ekipage.

Funktionär till Riksprovet 2015

Är du intresserad av att vara funktionär under Riksprovet 30 september - 3 oktober 2015?

Kontakta Stefan Hellström, tfn: 070 – 565 50 35, stefan@hunddressyr.se eller Sabine Tofftén, 076 - 830 10 56, sabine.tofften@telia.com för mer information!

Ordinarie prov i Eftersöksgrenar 8 augusti 2015

Lördagen den 8 augusti 2015 är det dags för ordinarie prov i eftersöksgrenar, sista anmälningsdag är 24 juli 2015. Din anmälan skickar du Här, kom ihåg att bifoga egenskapsblanketten tillsammans med din anmälan!

Provets domare är: Roger Malmqvist.

Provledare och Kommissarie: Gunnar Ericsson.

Anmälningsavgiften på 240 kr skall finnas på SVK/Gotlands bankgiro: 349-2147 senast 24 juli 2015.

Mer info om provet kommer i PM så snart anmälningstiden har gått ut.

Riksprovet 2015

Det börjar ramla in anmälningar till Riksprovet som arrangeras på Gotland 30 september - 3 oktober 2015. Ett förtydligande här när det gäller Era anmälningar! Anmälningar till Riksprovet gör du via denna länk välj sedan SVK/Östra, och Inte SVK/Gotland.

Riksprovets hemsida hittar du genom att klicka här.

Påminnelse - medlemsavgiften

Har du glömt betala medlemsavgiften för 2015? Vänligen gör det i så fall så snart som möjligt. Avi skickades ut tillsammans med Svensk Vorsteh 2015/1, men om du saknar den så kontakta vår medlemsregistrator Lena Karén tfn: 070-932 42 77 eller via mail medlemsregister@telia.com

Spår- och Vattenträning

Årets spår- och vattenträning drar igång tisdagen den 26 maj. Samling vid Smöjen kl.18.30. Hittar du Inte till Smöjen, så kontakta Håkan Åberg tfn: 073 - 917 03 25. Tanken är att vi skall kunna erbjuda ny träningsställen varje gång, informaton om detta ges vid första träffen. Boka in följande datum; 2 juni, 9 juni och 1 juni.

Välkomna!

Ordinarie Viltspårprov i anlag- och öppenklass

Välkomna till SVK/Gotlands ordinarie viltspårprov i Anlag- och Öppenklass, lördagen den 16 maj 2015. Samling vid Gothem kyrka kl.09.00 för vaccinationskontroll och upprop. 

Provledare: Gunnar Ericsson, tel: 070 - 743 21 86

Kommissarie: Sabine Tofftén, tel: 076 - 830 10 56

Domare: Roger Malmqvist & Gunnar Pettersson

PM har skickats till alla deltagande hundar via mail. Har du Inte fått detta, kontakta Sabine Tofftén sabine.tofften@telia.com

 

Välkommen till Gotlands Jakthundsutställning 9 maj 2015

PM FÖR GOTLANDS  JAKTHUNDSUTSTÄLLNING LÖRDAGEN DEN 9 MAJ

Varmt välkommen till Gotlands Jakthundsutställning vid Roma Kungsgård! Utställningsplatsen är Roma Kungsgård och ligger ca 1,5 mil öster om Visby. Kör väg 143 mot Roma & Ljugarn. Sväng vänster vid skylt ”Roma Kungsgård”, där kommer även skylt om ”Hundutställning” finnas. 

Vi ber Dig ta med vaccinationsintyg och registreringsbevis för din hund.  Nummerlappar hämtas på plats vid vaccinationskontrollen. 

Valpar under 4 månaders ålder får ej delta på utställningen och ej heller införas på området. 

BESTYRELSE:         Ordförande Gunnar Ericsson tfn 070-743 21 86, Kent Cederqvist  &                                         Ronny Dellevik.

Kommissarie:          Anders Nyström tfn 070-547 63 99.

CUA:                             Ewa Swedare.

Sekretariatet:           Katja Ståhlberg, Ewa Swedare & Susanne Nyberg.

Vid behov av veterinär ring Distriktsveterinärerna Roma 010-122 96 60. 

SKYLDIGHET ATT ÖVERVARA SLUTTÄVLINGARNA

Har utställare vars hundar blivit BIR (bäst i ras) eller ingår i, med Excellent och hederspris belönad, uppfödar- eller avelsgrupp, skall deltaga i sluttävlingarna. BIR-valpar och BIR veteraner som tilldelats hederspris samt de hundar som äger rätt att tävla om vandringspriser. I katalogen finns angivet vilka finaltävlingar som kommer att äga rum. Om du är osäker på om Du skall övervara sluttävlingarna med Din hund – FRÅGA PÅ SEKRETARIATET.  

Program:

Kl: 09.00 bedömningen börjar. 

Utdelning av vandringspriser och speciella hederspriser, korande av BIS sker omedelbart efter bedömningarnas slut. 

Medtag gärna något att sitta på, då inga bänkar finns att tillgå samt bekväma skor med tanke på underlaget.  Försäljning av enklare förtäring kommer att finnas på plats, endast kontant betalning. För allas trevnad ser vi att Ni plockar upp efter Er och Er hund! Observera att det INTE är tillåtet med s k flexikoppel på utställningsplatsen. 

Vi som hälsar dig välkommen är de samarbetande Jakthundsklubbarna på Gotland: Gotlands Fågelhundsklubb, Gotlands Vorstehklubb, Gotlands Stövarklubb, Gotlands Beagleklubb, Gotlands Dreverklubb.     

Vi utgår från att det blir en trevlig utställningsdag för Dig och Din hund! 

Välkomna!  

 

RINGFÖRDELNING

Gotlands Jakthundsutställning Roma Kungsgård

Lördagen den 9 maj 2015

 ……………………………………………………………………………………………...................................................

Start av bedömning: Se ring 1

Id- & vaccinationskontroll är öppen 08.00 – 10.00.

Domaren dömer ca 20-25 hundar per timme. Detta kan användas som riktlinje när du beräknar din egen hunds bedömningstid med hjälp av hundantalet i din ring. Valpar bedöms alltid först i respektive ras.

OBS!!! Var ute i god tid – tänk på eventuella köer vid vaccinationskontroll och parkering. ....................................................................................................................................................

Ring 1                   Börjar kl 09.00 

Domare:             Karl-Erik Johansson

Ringsekr:            Jeanette Åkerblom-Adler & Cecilia Ahnlund & ev ringsekreterarelev  

 

STRÄVHÅRIG VORSTEH                  2

KORTHÅRIG VORSTEH                    3

KLEINER MÜNSTERLÄNDER         1

POINTER                                                1

DREVER                                                15

HAMILTONSTÖVARE                        8

SMÅLANDSSTÖVARE                         1

GOTLANDSSTÖVARE                         2

SCHILLERSTÖVARE                           2

BEAGLE                                                 11 

 

TOTALT ANMÄLDA HUNDAR       46